project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Kindermishandeling

Meldpunt voor signalen van kindermishandeling

Kinderen die lijden onder mishandeling vertellen bijna nooit uit zichzelf over de situatie. Ook daders schakelen niet snel hulp in. Bent u bang dat er in uw omgeving sprake is van lichamelijke, geestelijke of seksuele kindermishandeling? Of verwaarlozing van een kind? 

Neem dan direct contact op met Veilig Thuis Haaglanden of de Kindertelefoon.


Veilig Thuis Haaglanden

Sinds 1 januari 2015 zijn de Steunpunten Huiselijk Geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in de regio Haaglanden samengegaan in Veilig Thuis Haaglanden.

Iedereen die zich zorgen maakt over een kind en denkt aan kindermishandeling kan dit melden bij Veilig Thuis Haaglanden. Kinderen en jongeren kunnen ook over hun eigen situatie bellen. Een maatschappelijk werker of een vertrouwensarts maakt samen met de melder een inschatting van de zorgen. Samen bespreken ze of een onderzoek nodig is.

Heeft u vragen of wilt u advies over een zorgwekkende situatie? Neem ook dan contact op met het Veilig Thuis Haaglanden. U kunt anoniem bellen.


Meer informatie vindt u op de website van Veilig Thuis Haaglanden.


Kindertelefoon

Als jij, of iemand die je kent, mishandeld wordt en daarover wilt praten, dan kun je gratis (ook met je mobiel) de Kindertelefoon bellen. Die is elke dag bereikbaar van 14.00 tot 20.00 uur. Daar luisteren ze naar je verhaal en kunnen ze je tips geven. Je hoeft je naam niet te zeggen als je naar de Kindertelefoon belt.


Meer informatie vind je op www.kindertelefoon.nl