project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Testbeleid zorgmedewerkers buiten ziekenhuis

Testen op het coronavirus (COVID-19)

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Dan kunt u bellen naar het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.


Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten (hoesten, verkoudheid en/of koorts) door de GGD getest worden op het coronavirus (dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt). U kunt bellen voor een test met het landelijke telefoonnummer 0800-1202.


GGD Haaglanden heeft in Nootdorp een locatie ingericht om mensen met klachten die passen bij de ziekte COVID-19 en die wonen of werken in de regio Haaglanden te testen.

Op deze pagina vindt u actuele informatie over het testen.


Hoe meld ik me aan voor een test?

De Rijksoverheid heeft het landelijke telefoonnummer 0800-1202 opgezet voor het maken van een afspraak.


Wanneer en waar kan ik me laten testen?

Via landelijke telefoonnummer 0800-1202 maakt u een afspraak voor een test bij GGD Haaglanden. Onze testlocatie bevindt zich achter het Van der Valk hotel aan de Gildeweg 1, 2632 BD in Nootdorp. We vragen mensen bij voorkeur alleen en per auto te komen. De testlocatie is zeven dagen per week geopend. De locatie is alleen op afspraak te bezoeken. Nadat u een afspraak heeft gemaakt via landelijke telefoonnummer 0800-1202, krijgt u per e-mail een bevestiging.

Mobiele testunit

Vanaf maandag 8 juni kunt u ook in een mobiele testunit getest worden op het coronavirus. Deze mobiele unit staat op werkdagen een dagdeel tegenover het gemeentekantoor Laan van de glazen stad 1 in Naaldwijk en een dagdeel bij HMC Antoniushove in Leidschendam. Ook voor deze mobiele testunit maakt u een afspraak via landelijke telefoonnummer 0800-1202. De locatie is per fiets, lopend of per auto bereikbaar.


Hoe werkt de test?

Bij de testlocatie in Nootdorp rijden de auto's naar het afnamepunt. U moet zich bij aankomst legitimeren. Daar staan medewerkers van de GGD klaar. U krijgt ter plekke aanwijzingen. Met een wattenstaafje neemt de medewerker van de GGD eerst uit de keel en daarna uit de neus wat materiaal af. Tijdens de test kunt u in de auto blijven zitten met het portier open. Na afloop van de test rijdt u de teststraat weer uit.

De mobiele testunit is alleen lopend toegankelijk. Als u hier met de auto naartoe komt, moet u deze vooraf parkeren.


Hoeveel kost de test?

U betaalt niet voor de test. De kosten worden door het Rijk gedekt vanuit het Openbare Gezondheidszorg (OGZ)-budget.

Hoe lang duurt het voordat de testuitslag bekend is?

De uitslag kunt u 24 tot 48 uur na afname van de test verwachten. Mochten er heel veel aanvragen tegelijk zijn, dan kan het iets langer duren. Bij een positieve uitslag nemen wij telefonisch contact met u op. Is de uitslag negatief, dan neemt het landelijk callcenter daarover telefonisch contact met u op. Wij adviseren u om thuis te blijven in afwachting van de testuitslag.


Vragen?

Met vragen kunt u bellen naar het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is elke dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.