project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Coronavirus

Coronavaccinatie

tegen COVID-19

Stand van zaken rondom coronavaccins

De landelijke coronavaccinatiecampagne is gestart. Het is een immense operatie waarbij miljoenen Nederlanders worden gevaccineerd om het coronavirus eronder te krijgen. Inwoners van onze regio kunnen hiervoor onder andere terecht bij GGD Haaglanden.


Vaccinatielocatie ADO stadion


Bij de start richt de vaccinatiecampagne zich allereerst op het beschermen van de meest kwetsbare groepen en het verlagen van de druk op de zorg. Daarom worden de volgende groepen als eerste gevaccineerd:


 • Mensen die werken in de verpleeghuizen, wijkverpleging, gehandicaptenzorg en Wmo- huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning). Zij krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD.
 • Medewerkers uit de directe COVID- en acute zorg (spoedeisende hulp en IC) worden in het ziekenhuis gevaccineerd.


Wanneer bent u aan de beurt?

De overheid bepaalt de volgorde van vaccineren. Op coronavaccinatie.nl vindt u de landelijke vaccinatiestrategie en een tijdlijn. U ziet op deze website ook wanneer u aan de beurt bent.Van uitnodiging tot vaccinatie

GGD Haaglanden is op 11 januari gestart met vaccineren. Daarnaast bereiden we ons voor op de grootschalige vaccinatie van de volgende groepen. Uiteindelijk kunnen alle inwoners uit onze regio een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen.


Coronavaccinatie bij GGD Haaglanden

Op deze pagina vindt u praktische informatie over de coronavaccinatie bij de GGD Haaglanden.


De mensen die werken in de verpleeghuizen, wijkverpleging, gehandicaptenzorg en Wmo-huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning) kunnen zich als eerste bij ons laten vaccineren. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging van hun werkgever.


Van uitnodiging tot vaccinatie

Komt u in aanmerking voor een coronavaccinatie? Dan verloopt het als volgt:

 • U ontvangt een uitnodiging om u te laten vaccineren via uw werkgever; u hoeft zelf niets te doen.
 • In de uitnodiging staat een landelijk telefoonnummer om de afspraak te maken. Dit kan 7 dagen per week van 08.00 – 20.00 uur.
 • U krijgt twee keer een vaccinatie met een tussentijd van 3 weken. U maakt dus twee afspraken tegelijk.
 • Na het maken van de afspraak ontvangt u via de mail een bevestiging met daarbij een gezondheidsverklaring.
 • Vul de gezondheidsverklaring in voordat u naar de afspraak gaat.


Dit neemt u mee naar de afspraak:

 • de afspraakbevestiging,
 • de ingevulde gezondheidsverklaring (plus eventueel aanvullende informatie van uw arts),
 • uw identiteitsbewijs,
 • een mondkapje,
 • kleding waarbij u makkelijk uw mouw kunt opstropen.


Vaccinatielocatie GGD Haaglanden

De vaccinatielocatie van de GGD Haaglanden zit in het ADO Stadion, Haags Kwartier 55, 2491 BM Den Haag. Deze is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto.


Goed om te weten: u kunt zich alleen laten vaccineren met een afspraak.

Zorgmedewerker en geen uitnodiging ontvangen?

Alle zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor het coronavaccin krijgen automatisch een uitnodiging via hun werkgever. Heeft u na 15 januari nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met uw werkgever.


Kleine zorgorganisaties en zzp'ers

Werkgevers die bij een koepelorganisatie zijn aangesloten, ontvangen van de koepel een uitnodigingspakket voor hun medewerkers en de zzp’ers die ze inhuren. Kleine (maar ook sommige grotere) organisaties die niet zijn aangesloten kunnen contact opnemen met de koepelorganisatie waar ze onder vallen.


Op de website van GGD GHOR vindt u meer informatie over de uitnodiging voor vaccinatie voor zzp'ers en (kleine) zorgorganisaties die niet bij een koepel zijn aangesloten.

Antwoord op de meestgestelde vragen

Het RIVM geeft antwoord op de meest gestelde vragen over het Pfizer/BioNTech coronavaccin, zoals:

 • Kan ik nog besmet raken als ik gevaccineerd ben, en ben ik dan besmettelijk voor anderen?
 • Kan ik me laten vaccineren als ik medicijnen gebruik/zwanger ben/ziek ben/net een andere vaccinatie heb ontvangen?
 • Moet ik nog persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken en me aan de maatregelen houden als ik gevaccineerd ben?
 • Is het coronavaccin veilig als ik zwanger ben?


Bekijk alle vragen en bijbehorende antwoorden op de RIVM-website.

Betrouwbare informatie over coronavaccins

We kunnen ons goed voorstellen dat u meer wilt weten over de coronavaccins. Daarom zetten we een aantal betrouwbare bronnen voor u op een rij.


Over mRNA-vaccins

Hoe werken de nieuwe coronavaccins? Zijn ze veilig, wat zijn de bijwerkingen? En hoe kan het eigenlijk dat het vaccin zo snel is ontwikkeld? Bekijk de YouTube video met uitleg over mRNA-vaccins.


De Rijksoverheid heeft handige factsheets over het Pfizer/BioNTech vaccin en het Moderna vaccin.

Algemene informatie

 • Het RIVM geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de coronavaccins. Bijvoorbeeld over vaccineren bij ziekte, medicijnen en behandelingen of tijdens de zwangerschap. Ook wordt ingegaan op de werking en de bijwerkingen van de vaccinaties.
 • Op coronavaccinatie.nl vindt u informatie over onderwerpen als veiligheid, de verschillende soorten vaccins en de vaccinatiestrategie in Nederland.
 • Prof. Dr. Cecile van Els (hoogleraar Vaccinologie) geeft in een video antwoord op de meest gestelde vragen over de coronavaccinatie.
 • Het RIVM biedt een aparte website over coronavaccinatie voor zorgprofessionals die betrokken zijn bij het vaccineren, met een e-learning over COVID-19-vaccinatie.
 • Eenvoudige uitleg over het coronavaccin vindt u op corona.steffie.nl.
 • Lareb is een meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins. Op hun website vindt informatie over bijwerkingen van de coronavaccins en de bijsluiters van Pfizer/BioNTech en Moderna. U kunt ook bijwerkingen melden.

Contact

Heeft u algemene vragen over over de coronavaccinaties of het coronavirus? Of wilt u weten wanneer u aan de beurt bent? Bel dan het landelijke nummer 0800 - 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).


Voor specifieke vragen voor de GGD Haaglanden verwijzen we u naar onze contactpagina.