project.skip_navigation Spring naar inhoud

Coronavaccinatie

Een groot aantal Nederlanders is nu gevaccineerd. Vanaf 19 november starten we met het geven van de boostervaccinatie. Hiervoor krijgt u een uitnodiging van het RIVM. U kunt daarvoor alleen op afspraak terecht bij de vaste vaccinatielocaties in Den Haag, Delft en Leidschendam-Voorburg.

Waar kan ik worden gevaccineerd?

Een overzicht van en meer informatie over de vaccinatielocaties in Haaglanden vindt u hier.


Er zijn ook tijdelijke priklocaties in de wijken van verschillende regiogemeenten waar u zonder afspraak kunt binnenlopen. U wordt dan meteen gevaccineerd. De boosterprik kunt u hier niet halen.

Boostervaccinatie, alleen op afspraak!

Vanaf 19 november beginnen we met het geven van de boostervaccinatie. We geven deze boosterprik alleen op de vaste vaccinatielocaties in Den Haag, Delft en Leidschendam-Voorburg. Bij de tijdelijke locaties in de wijken kunt u de boostervaccinatie niet halen.


De boostervaccinatie wordt alleen op afspraak gegeven. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een uitnodiging van het RIVM. U maakt dan telefonisch of online uw afspraak. 


Meer weten over de boostervaccinatie? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.


Een afspraak maken

U kunt digitaal of telefonisch een afspraak maken.

 • Op coronavaccinatie-afspraak.nl kunt u digitaal uw afspraak maken. Hiervoor hebt u wel een DigiD nodig.
 • Wilt u telefonisch een afspraak maken? In de uitnodigingsbrief staat een landelijk telefoonnummer, dat 7 dagen per week bereikbaar is van 8.00 – 20.00 uur.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Belangrijke informatie als u naar een vaccinatielocatie gaat

 • Neem uw identiteitsbewijs en een mondkapje mee.
 • Vul de gezondheidsverklaring van tevoren in. U vindt deze bij de uitnodiging van het RIVM of download hem via de website van de rijksoverheid. Heeft u geen gezondheidsverklaring? U kunt deze ook op de locatie krijgen en invullen.
 • Als het medisch noodzakelijk is, kunt u een begeleider meenemen. Ook jongeren van 12 t/m 17 jaar mogen met 1 begeleider komen.
 • Trek kleding aan, waarvan u makkelijk de mouwen kunt opstropen.
 • Na de prik moet u nog een kwartier plaatsnemen in de wachtruimte om er zeker van te zijn dat u geen bijwerkingen krijgt.

Op de pagina met de vaccinatielocaties van GGD Haaglanden vindt u een overzicht en meer informatie.

Coronabewijs en de CoronaCheck-app

Er wordt meer mogelijk als mensen gevaccineerd zijn of als blijkt uit een test dat ze niet besmettelijk zijn. Met het coronabewijs kunt u aantonen dat er een beperkt risico is op het overdragen van COVID-19.

Digitaal kunt u uw coronabewijs regelen via de CoronaCheck-app. Wilt u meer informatie over de app of hebt u problemen met het regelen van uw coronabewijs? Wilt u het bewijs bijvoorbeeld op papier? Kijk dan op coronacheck.nl wat u kunt doen.

Meer informatie over het coronabewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Coronavaccinatie voor jongeren (12-17 jaar)

Jongeren van 16 of 17 jaar beslissen zelf of ze zich willen laten vaccineren. Jongeren van 15 jaar en jonger beslissen dit samen met hun ouders. Meer weten? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Het blijft een eigen keuze om je te laten vaccineren of niet. Maak die keus wel op basis van betrouwbare informatie en ga het besprek met elkaar aan, bijvoorbeeld op school. Kijk voor meer informatie op Laat jij je wel of niet vaccineren?

Coronavaccinatie en andere vaccinaties: waar moet u rekening mee houden?

Er moeten minimaal 14 dagen zitten tussen de coronavaccinatie en een andere vaccinatie, bijvoorbeeld omdat u op reis gaat. Houd hier rekening mee als u een afspraak maakt bij de afdeling Reizigerszorg of bij het Infectieziektenspreekuur van GGD Haaglanden.


Antwoord op de meest gestelde vragen

 • Kan ik nog besmet raken als ik gevaccineerd ben, en ben ik dan besmettelijk voor anderen?
 • Kan ik me laten vaccineren als ik medicijnen gebruik/zwanger ben/ziek ben/net een andere vaccinatie heb ontvangen?
 • Moet ik nog persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken en me aan de maatregelen houden als ik gevaccineerd ben?
 • Is het coronavaccin veilig als ik zwanger ben?

Bekijk alle vragen en bijbehorende antwoorden op de RIVM-website.
Meer informatie