project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Infectieziekten

Welke infectieziekten zijn momenteel actueel?

Heeft u vragen over een infectieziekte? Neem telefonisch contact op met onze afdeling Infectieziektebestrijding. Heeft u een dringende vraag buiten kantoortijd? Neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan ons zo nodig inschakelen.

Tuberculose moet u apart melden.


Zikavirus

Sinds mei 2015 is er een zikavirusuitbraak in Brazilië. Deze uitbraak verspreidt zich over landen in Zuid- en Midden-Amerika.
> Meer informatie over zika en over het advies seksuele overdracht van het zikavirus.


Hepatitis B

Sinds december 2015 heeft GGD Haaglanden een infectieziektespreekuur, speciaal gericht op Hepatitis B. Dit spreekuur zorgt voor een direct contact tussen de GGD, Hepatitis B-patiënten en mensen uit hun directe omgeving.
Meer informatie over het spreekuur Hepatitis B.


Mazelen

U vindt meer informatie over de mazelen op de website van het RIVM.


Norovirus

Norovirussen veroorzaken een ontsteking van het slijmvlies van het maagdarmkanaal. In de volksmond wordt het vaak ‘buikgriep’ genoemd. Het norovirus is erg besmettelijk. Meer informatie over het norovirus vindt u op de website van het RIVM


Werkt u in een zorginstelling? Bereid u goed voor en bekijk het voorlichtingsfilmpje over het noro-virus.Middle East Respiratory Syndrome-coranvirus (MERS-CoV)

Sinds september 2012 is dit nieuwe virus ontdekt. Het virus wordt tot op heden voornamelijk in het Midden Oosten verspreid.


  • Voor reizigers naar het Midden Oosten is onderstaande link naar het RIVM aan te raden om te lezen. Hier vindt u praktische adviezen voor de reiziger en de stand van zaken rondom dit virus. Meer informatie op de website van het RIVM.
  • Voor reizigers naar Mekka is de volgende folder van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) belangrijk: Reizigers naar Mekka (LCR).