project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Zelftest coronavirus

Een zelftest is een coronatest die u zelf voor de zekerheid kunt afnemen. De zelftesten zijn bedoeld om extra besmettingen op te sporen bij mensen die geen klachten hebben. Een zelftest is wel minder nauwkeurig dan een test bij de GGD-teststraat. Daarom is de uitslag van een zelftest minder betrouwbaar. U kunt onterecht een negatieve testuitslag krijgen.

Wanneer wel of niet een corona-zelftest gebruiken?

Een corona-zelftest gebruikt u om te testen of u bent besmet met het coronavirus als u nog geen klachten hebt. Dit kan een uitkomst zijn als u bijvoorbeeld op bezoek wilt bij familie. De zelftesten zijn niet bedoeld voor toegang tot evenementen.
Gebruik een zelftest NIET als:


  • u klachten hebt die passen bij corona, zoals niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Neem dan contact op met de huisarts of GGD en laat u testen bij een testlocatie.
  • u contact hebt gehad met een besmet persoon.
  • u de afgelopen 10 dagen bent teruggekomen uit een reisgebied met code oranje.


Ongeldige uitslag

Lees goed de bijsluiter van de zelftest. Bij het verkeerd uitvoeren van de test, kan de uitslag ongeldig zijn. Herhaal de test als dat nodig is.


Zijn de testresultaten na de tweede keer weer niet goed af te lezen? Neem dan contact op met de huisarts of maak een afspraak met de GGD voor een test via telefoonnummer 0800 1202 of op www.coronatest.nl.


Meer weten over zelftesten? Kijk dan op de website van de Rijkoverheid en kijk naar onderstaand filmpje.Alles over: