project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Vrouw uit Delft besmet met coronavirus

29 februari 2020 - Een 23-jarige vrouw uit Delft is besmet met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Dit is vanavond vastgesteld na laboratoriumonderzoek door het RIVM. Het is het eerste geval van een coronabesmetting in onze regio.

De vrouw, die geen link heeft met de eerder in Nederland besmette patiënten, was vorige week op vakantie in Lombardije (Noord-Italië). Zij zit met ziekteverschijnselen in Delft in thuisisolatie.

 

Contactonderzoek
GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met welke mensen de vrouw tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze contacten worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus.

Alertheid

GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen.
Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

 

Mensen kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM of bellen met het landelijke telefoonnummer: 0800-1351.