project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Versneld vaccineren: mensen van 18-60 jaar met medische indicatie

Mensen tussen de 18 en de 60 jaar met een medische indicatie gaan versneld gevaccineerd worden tegen COVID-19. Het gaat om 1 miljoen mensen die jaarlijks ook, via hun huisarts, de griepprik ontvangen.

Deze groep worden door hun huisarts uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken bij de GGD. Dit heeft minister Hugo de Jonge (VWS) besloten in goed overleg met de koepel van huisartsen LHV, met GGD-GHOR Nederland en het RIVM.


De verwachting is dat de eerste mensen in de eerste week van mei een uitnodigingsbrief van hun eigen huisarts ontvangen. De uitnodigingen worden in verschillende ‘batches’ verzonden. Na ontvangst van de uitnodiging kunnen zij online of via het call centrum een afspraak maken. Zij worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer of het Moderna-vaccin.


Aanvankelijk was afgesproken dat de groep 18 tot 60-jarigen met een medische indicatie gevaccineerd zou worden door huisartsen. Zij zijn immers goed bekend met deze doelgroep en alleen zij kunnen deze mensen selecteren. De logistiek en de infrastructuur van de GGD’en maken het mogelijk dat deze mensen eerder gevaccineerd kunnen zijn.


Meer informatie

Meest gestelde vragen

Waar vind ik de vaccinatielocaties van GGD Haaglanden?