project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Vaccinatie zonder afspraak, vanaf maandag 2 augustus mogelijk in Haaglanden

Wilt u zich laten vaccineren, maar heeft u nog geen afspraak gemaakt? Dan kunt u vanaf maandag 2 augustus zonder afspraak terecht voor een coronaprik bij GGD Haaglanden.

De GGD wil graag dat zoveel mogelijk mensen snel hun coronaprik halen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder ruimte het coronavirus krijgt om zich te verspreiden. Vaccineren zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen, of minder ernstig ziek worden. Daarom start GGD Haaglanden vanaf 2 augustus met vaccineren zonder afspraak.

 

Zo komt u in aanmerking

Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan nu zonder afspraak voor de eerste prik terecht in de regio Haaglanden.

Heeft u al een afspraak ingepland? Dan kunt u alleen op de afgesproken tijd en plaats terecht. Heeft u al een eerste prik gehad? Dan kunt u niet zonder afspraak uw tweede prik halen.

Prikken zonder afspraak, tips

Op de locaties voor vrije inloop vaccineren wij met een mRNA vaccin (dit is een Pfizer of Moderna-vaccin).


Neem het volgende mee als u zonder afspraak uw prik komt halen:

        

  • uw identiteitsbewijs;
  • een mondkapje;
  • trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten;
  • het is handig als u de gezondheidsverklaring van tevoren invult. U vindt de verklaring bij de uitnodiging van het RIVM, of download deze via de website van de rijksoverheid. Heeft u geen gezondheidsverklaring dan kunt u deze op de locatie krijgen en ter plekke invullen.

GGD Haaglanden verzorgt de registratie. U krijgt dan ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie. Heeft u vragen over het vaccin dan kunt u deze stellen aan de op de locatie aanwezige arts. 


Meer informatie vindt u op www.prikkenzonderafspraak.nl.

 

Een overzicht van de vaccinatielocaties in Haaglanden en de openingstijden vindt u hier.