project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Twee besmettingen met coronavirus in Den Haag

6 maart 2020 - Een tiener en een veertiger uit Den Haag zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is gisteravond vastgesteld na laboratoriumonderzoek. In totaal zijn er nu vijf besmettingen met het virus in regio Haaglanden.

Beide personen keerden onlangs terug van een vakantie in Noord-Italië. Er is geen relatie tussen de twee personen. Het is zeer waarschijnlijk dat zij het virus daar hebben opgelopen. Zij zitten allebei met ziekteverschijnselen in thuisisolatie, maar zijn aan de beterende hand.

 

Contactonderzoek
GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de twee personen tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus.


Alertheid                                               

GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen.
Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

 

Meer informatie
Mensen kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM en de website Rijksoverheid.nl/corona of bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.