project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Testen voor eindexamenkandidaten, bij klachten

Aangezien de zelftesten alleen aanbevolen worden bij mensen zonder klachten, wordt het gebruik bij klachten door de GGD ontraden. Een negatieve uitslag is niet betrouwbaar genoeg. Wij begrijpen de behoefte om bij een eindexamenkandidaat met klachten zo snel mogelijk te weten of er sprake is van corona of niet. In het laatste geval kan de examenkandidaat immers alsnog deelnemen aan het examen. GGD Haaglanden heeft op dit moment (nog) geen sneltesten in het programma. In samenspraak met GGD Hollands Midden is daarom afgesproken dat eindexamenkandidaten met klachten uit regio Haaglanden zich zo gewenst kunnen laten testen op sneltestlocaties van GGD Hollands Midden in Leiden of Gouda. Dit is een tijdelijke regeling.

Sneltesten voor eindexamenkandidaten

Eindexamenleerlingen met corona gerelateerde klachten kunnen vanaf maandag 17 mei t/m 1 juni een sneltest doen op de GGD-testlocaties in Leiden of Gouda. De uitslag van de test volgt binnen 30 minuten na de test afname.


Aanmelden voor een sneltest

  • Leerlingen kunnen bellen voor een testafspraak met 085-0782878 vanaf 8:00 uur.
  • Tussen 07:30 – 08:00 uur kan een mail met ‘Examen’ in het onderwerp gemaild worden naar vragenovercorona@ggdhm.nl met een telefoonnummer van de leerling en/of ouder/verzorger. Dan zal vanuit het callcenter telefonisch contact worden opgenomen en kan direct een testafspraak voor een sneltest gepland worden.


Gedragsaanwijzingen voor eindexamenkandidaten

Scholen, leraren en leerlingen moeten zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. Juist in de examenperiode is er extra reden om de regels zorgvuldig in acht te blijven nemen. De regels zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Alles over: