project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Studiemiddag valpreventie voor ouderen op donderdag 4 oktober

Met de vergrijzing en het langer zelfstandig thuis wonen van ouderen, neemt het aantal valincidenten met ouderen toe. GGD Haaglanden organiseert tijdens de Valpreventieweek op donderdag 4 oktober een studiemiddag voor professionals die betrokken zijn bij bewegen en valpreventie voor ouderen. Een actieve leefstijl en het voorkomen van valincidenten staan die middag centraal.

Sprekers

Kirsten de Klein, adviseur Kenniscentrum Sport, geeft een toelichting over de nieuwe beweegrichtlijn voor ouderen. Professor dr. Tischa van der Cammen, TU Delft, gaat in op het valrisico bij ouderen.


Ton van Dijk, directeur Publieke Gezondheid GGD Haaglanden, is dagvoorzitter. Deelnemers kunnen meedoen aan diverse workshops.

Voor wie?

De studiemiddag is bedoeld voor professionals in regio Haaglanden zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners, huisartsen, apothekers, medewerkers revalidatiecentra en valpoli’s, beleidsmedewerkers gemeenten en ouderenconsulenten.


Interesse?

U kunt zich inschrijven tot 26 september via het digitale aanmeldformulier. De studiemiddag vindt plaats op donderdag 4 oktober van 13.30 tot 17.00 uur in de Sportcampus van Den Haag.


Meer informatie over de studiemiddag vindt u in de uitnodiging. U kunt ook een mail sturen naar elly.glerum@ggdhaaglanden.nl of bernadette.bos@ggdhaaglanden.nl.


Gezond blijven en vitaal oud zijn - Levenslijn