project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Stoptober-campagne GGD Haaglanden van start

Op donderdag 12 september trapte Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid bij GGD Haaglanden, samen met GGD-medewerkers de regionale campagne voor Stoptober af met een levensgrote bal. Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om in de maand oktober 28 dagen niet te roken.

Na de aftrap rolde de bal door naar verschillende locaties in de regio om aandacht te vragen voor de campagne. De promotietour eindigt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag op zondagmiddag 22 september. Tijdens de rust van de wedstrijd ADO Den Haag – AZ trapt mascotte Storky een laatste keer tegen de Stoptoberbal.

GGD-directeur Annette de Boer trapt samen met GGD-medewerkers de campagne Stoptober af


Meedoen aan Stoptober

Wilt u meedoen aan Stoptober? Schrijft u zich dan in via www.stoptober.nl.

Download de gratis app via de App Store of Google Play en ontvang dagelijks tips en steun in oktober.


Het succes van Stoptober

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat dit lastig is. De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel kan helpen. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen. Dat komt omdat ze dan de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Het creëren van een collectief stopmoment werpt ieder jaar dan ook weer z'n vruchten af.


Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.