project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit

Vanaf maandag 5 oktober t/m 16 november 2020 kunnen scholen in het primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO) subsidie aanvragen om met het thema Relaties en Seksualiteit aan de slag te gaan. De subsidie heet de “Stimuleringsregeling Gezonde Relaties en Seksualiteit”. Naast een geldbedrag van € 5.000, krijgt de school begeleiding van de Gezonde School Adviseur.

Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met aandacht voor relaties en seksualiteit. Zowel thuis als op school. Hierdoor krijgen kinderen en jongeren op tijd informatie over onderwerpen als gezonde relaties, veilig vrijen en zwangerschap. Ook durven zij vragen te stellen over onderwerpen zoals diversiteit, wensen en grenzen. Dit draagt bij aan een positieve en gezonde seksuele ontwikkeling.


Het geven van aandacht aan het thema Relaties en Seksualiteit is opgenomen in de Kerndoelen van het onderwijs. In de praktijk er een goede en structurele invulling aan geven, is niet altijd makkelijk maar wel belangrijk. De subsidie en onze ondersteuning helpt u op weg.


Aanmelden

Aanmelden kan via mijngezondeschool.nl.Meer informatie