project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Start campagne Herken een Beroerte

Wat zijn de signalen van een beroerte? En wat moet u dan doen? Om hier aandacht voor te vragen, start GGD Haaglanden met samenwerkingspartners vanaf 5 september een campagne.

Mond, spraak, arm: bel 112!

De campagne benadrukt de 3 belangrijkste signalen die duiden op een beroerte, ook wel CVA genoemd. Dat zijn:


  • een scheve mond
  • verwarde spraak
  • lamme armHerkent u de signalen? Dan is het belangrijk om direct 112 te bellen. Door snel te handelen kan iemand sneller behandeld worden in het ziekenhuis. Op die manier neemt de kans op hersenbeschadiging of overlijden af. 

Jaarlijks worden 41.000 mensen getroffen door een beroerte. Eén op de 5 personen overleeft dit niet. 175.000 Nederlanders leven met de gevolgen. Zij kampen met verlammingsverschijnselen of hebben problemen met praten of lopen.

Aftrap

Een team van artsen en verpleegkundigen geeft op dinsdag 5 september in Delft voorlichting. Ook gaat er een team van de GGD en haar partners langs alle 9 gemeenten uit de regio om campagnemateriaal aan te bieden. Daarnaast besteden de ziekenhuizen met bijeenkomsten en voorlichting in september ook aandacht aan de campagne.

Publiciteit

De campagne bestaat uit advertenties, een online campagne via social media, filmpjes (onder andere bij Omroep West) en campagnemateriaal (posters, flyers en banners)

Flyer campagne (PDF, 387 kB)

Poster campagne (JPG, 978 kB)


In navolging van de landelijke campagne van de Nederlandse Hartstichting organiseren GGD Haaglanden, HagaZiekenhuis, HMC, Reinier de Graaf ziekenhuis, LangeLand Ziekenhuis, RAV Haaglanden, Smash huisartsenpost en de Veiligheidsregio Haaglanden deze campagne.