project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Staatssecretaris Blokhuis bezoekt Gezonde School Zoetermeer

Op maandag 5 februari bracht staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS een bezoek aan een Gezonde School “de Waterlelie” in Zoetermeer. Een Gezonde School is een school waar gezondheid een belangrijk onderdeel is in het beleid. De Waterlelie heeft twee certificaten behaald: ‘Bewegen en Sport’ en ‘Voeding’ en is hard op weg naar een derde ‘Welbevinden’. De staatssecretaris wilde kennis maken met Gezonde School en hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Hiervoor had het landelijk team Gezonde School, de school en de Gezonde School-adviseur van GGD Haaglanden een programma in elkaar gezet. De leerlingen van de leerlingenraad gaven een rondleiding door de school en het beweegvriendelijke schoolplein. De staatssecretaris deed enthousiast mee met de beweegtussendoortjes, de gezonde lunch en een les van het programma Welbevinden. Na de kennismaking van de school, volgde een gesprek met verschillende betrokkenen. Zo gaf de directie aan dat Gezonde School past in hun visie en hoe dit bijdraagt aan een goede gezondheid en welbevinden. De ervaring leert dat met plezier naar school gaan, de schoolprestaties verbetert.

Ook heeft de staatssecretaris gesproken met de landelijke programmaleider van Gezonde School, de voorzitter van de PO-raad en de Gezonde School-adviseur van de GGD.


Meer informatie

www.gezondeschool.nl


foto: Jan van Es