project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Silverdome Zoetermeer nieuwe vaccinatielocatie

Op dit moment telt regio Haaglanden 4 vaccinatielocaties; Den Haag (2), Delft (1) en ’s-Gravenzande (1). Op maandag 12 april komt daar Zoetermeer bij. In de periode van 29 maart - 10 april worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de ijshockeyarena van de Silverdome (Hagenstraat 20 in Zoetermeer) gereed te maken voor vaccinatie. Op deze plek zullen op termijn 2.000 vaccins per dag kunnen worden gezet.

De voorbereidingen vanuit GGD Haaglanden zijn in volle gang om de locatie gereed te maken voor vaccinatie. Wanneer GGD Haaglanden hier precies kan gaan starten met vaccineren is op dit moment nog onbekend. Dit hangt met name af van de beschikbaarheid van vaccins. In de komende periode wordt het aantal vaccinatielocaties verder uitgebreid zodat GGD Haaglanden - wanneer we beschikken over voldoende vaccins - sneller meer mensen kan beschermen tegen COVID-19 om zo uit de crisis en lockdown te komen. Daarbij zorgen extra vaccinatielocaties ervoor dat mensen zich gemakkelijker kunnen laten vaccineren.


Aantal bezoekers per dag

Naar het zich nu laat aanzien zullen er 4-6 zogenoemde prikloketten in de Silverdome worden geplaatst waar uiteindelijk zo’n 2.000 personen per dag kunnen worden gevaccineerd en dat 7 dagen per week. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins, zullen deze aantallen variëren. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.


Verkeersdrukte

Er is voor deze locatie gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur (op eigen terrein). Voor openbaar vervoer kan gebruik worden gemaakt van randstadrail halte Van Tuylpark Lansingerland. Ook is de locatie goed bereikbaar met de fiets en indien nodig kunnen mantelzorgers mee. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Impact op de directe omgeving en omwonenden is minimaal.


Openingstijden

De vaccinatielocatie is zeven dagen per week open, in eerste instantie van 9.00 tot 17.00 uur. Hierbij gaat het om de in- en uitgang West. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In dat geval is de Silverdome open van 8.00 tot 20.00 uur. Of dat ook echt nodig zal zijn, is op dit moment onbekend. Naar verwachting wordt deze locatie tot eind september gebruikt.


Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene - op basis van beschikbaarheid - zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat.


Vaccinatielocaties regio Haaglanden.nl/Waar kan ik me laten vaccineren


Meer informatie

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar.

Alles over: