project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Stoptober-campagne GGD Haaglanden: aftrap donderdag 12 september

9 september 2019 - Op donderdag 12 september trapt Annette de Boer, Directeur Publieke Gezondheid bij GGD Haaglanden, de regionale campagne voor Stoptober letterlijk af met een levensgrote bal. Dit doet zij samen met medewerkers om 10.00 uur voor de hoofdingang van GGD Haaglanden aan het Westeinde 128. Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om in de maand oktober 28 dagen niet te roken.

Na de aftrap rolt de Stoptoberbal door naar HMC Westeinde, waar medewerkers de bal in ontvangst nemen. De bal gaat vervolgens langs verschillende locaties in de regio om aandacht te vragen voor de campagne.

De promotietour eindigt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag op zondagmiddag 22 september. Tijdens de rust van de wedstrijd ADO Den Haag-AZ trapt mascotte Storky een laatste keer tegen de Stoptoberbal.


Het succes van Stoptober

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat dit lastig is. De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel kan helpen. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen, doordat ze dan de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Het creëren van een collectief stopmoment werpt ieder jaar dan ook weer z'n vruchten af.


  • Meedoen aan Stoptober

  • Wilt u meedoen aan Stoptober? Schrijft u zich dan in via www.stoptober.nl.

    Download vanaf 26 september de gratis app en ontvang dagelijks tips en steun in oktober.

  • Initiatiefnemers

    Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.