project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Echtpaar met coronavirus in Pijnacker-Nootdorp

5 maart 2020 - Een man en vrouw van middelbare leeftijd uit Nootdorp zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is gisteren vastgesteld na laboratoriumonderzoek. In totaal zijn er nu drie besmettingen met het virus in regio Haaglanden.

Het echtpaar keerde onlangs terug van een vakantie in Noord-Italië. Het is zeer waarschijnlijk dat zij het virus daar hebben opgelopen. Zij zitten met ziekteverschijnselen in thuisisolatie, maar maken het naar omstandigheden goed.  


Contactonderzoek

GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man en vrouw tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus.


Alertheid

GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Meer informatie

Mensen kunnen voor meer informatie over het coronavirus terecht op:

Ook kunnen zij bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.