project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Opening vaccinatielocatie Delft op 29 maart

De nieuwe vaccinatielocatie van GGD Haaglanden in Delft gaat op 29 maart open. Het is nu al mogelijk om een afspraak te maken voor deze locatie bij voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan 664 in Delft. Andere GGD vaccinatielocaties zijn bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, in het Haga Ziekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag en in Zalencentrum De Brug in ’s-Gravenzande

Aantal bezoekers per dag

Vanaf de opening begint GGD Haaglanden op de nieuwe locatie in Delft met het vaccineren van ongeveer 400 personen per dag. Dit zijn in eerste instantie medewerkers in de langdurige zorg en mobiele, thuiswonende ouderen. In de loop van de tijd worden er meer doelgroepen gevaccineerd. Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Mozartlaan is op termijn geschikt voor circa 800 vaccinaties per dag.


Openingstijden

De vaccinatielocatie aan de Mozartlaan is in eerste instantie zeven dagen per week open van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als GGD Haaglanden meer mensen per dag kan gaan vaccineren. In dat geval zal de locatie open kunnen zijn van 8.00 tot 20.00 uur. Naar verwachting blijft deze locatie tot het einde van het jaar in gebruik.


Bereikbaarheid

De locatie aan de Mozartlaan is gekozen vanwege de bereikbaarheid. Ook is er voldoende, gratis parkeergelegenheid. Ongeveer de helft van het oude voetbalveld is ingericht als parkeerplaats. Voor het vaccineren komen in de bestaande voetbalkantine zogenoemde prikloketten.


Het parkeren van auto’s en fietsen gebeurt volledig op het eigen terrein. Hierdoor is het gebruik van parkeerplaatsen aan de openbare weg niet nodig en is de overlast voor omwonenden minimaal. Voor bezoekers die per openbaar vervoer komen, rijdt de Delfthopper-bus. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.


Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat. Dat kan bijvoorbeeld ook een vaccinatielocatie in Hollands-Midden, Rotterdam of Kennemerland zijn.


Meer informatie

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur) beschikbaar.


Specifieke informatie over het vaccineren bij GGD Haaglanden staat op www.ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie. Heeft u een vraag of klacht over het vaccineren, dan kunt u deze mailen naar corona.klachten@ggdhaaglanden.nl. Heeft u een vraag over de vaccinatielocatie of de werkzaamheden? Neem dan contact op met gemeente Delft. Kijk op www.delft.nl/contact voor de contactmogelijkheden.