project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Nieuwe testlocatie in Delft

Vanaf maandag 21 september start GGD Haaglanden in nauwe samenwerking met het laboratorium Reinier Haga MDC een corona-testlocatie aan de Bieslandsekade 68 in Delft. Deze testlocatie kan worden geopend, omdat het laboratorium nu voldoende capaciteit heeft om de afgenomen tests te analyseren. Op de testlocatie kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus.

De testlocatie in Delft is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Per dag kan de GGD hier bij aanvang maximaal 300 mensen met mogelijke coronaklachten testen. Afhankelijk van de vraag van inwoners en de capaciteit bij het laboratorium kan GGD Haaglanden mogelijk meer gaan testen en eventueel ook in het weekend opengaan. Mensen kunnen uitsluitend op afspraak terecht voor een test.


Deze locatie is gekozen vanwege de goede ligging in de buurt van het centrum van Delft. Deze testlocatie is specifiek bedoeld voor bezoekers die lopend of op de fiets komen. Een andere reden om deze locatie te kiezen, is de nabijheid van het Reinier Haga MDC, dat de testen analyseert. Ook is deze testlocatie geschikt tijdens de komende koudere maanden.


Zes testlocaties

De locatie aan de Bieslandsekade is één van de zes testlocaties in de regio Haaglanden. De andere locaties bevinden zich in het centrum van Den Haag, bij HMC Bronovo, Nootdorp, Leidschendam en Naaldwijk.


Aanmelden voor een test

Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Dit kan op 2 manieren:

  • Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
  • Maak online een afspraak via www.coronatest.nl.