project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Nieuwe corona testlocatie in Zoetermeer

Op maandag 5 oktober is een corona testlocatie in Zoetermeer geopend op het parkeerterrein aan de Denemarkenlaan. Op de testlocatie kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus.

De testlocatie aan de Denemarkenlaan is een nauwe samenwerking tussen GGD Haaglanden, Rode Kruis en de gemeente Zoetermeer. Het is mogelijk om deze nieuwe testlocatie te openen, nu er extra laboratorium capaciteit ter beschikking is gekomen. De locatie is dagelijks geopend van 8:30 tot 16:30 uur, afhankelijk van de drukte. Afhankelijk van de vraag van inwoners naar testen, kan GGD Haaglanden besluiten om ook in het weekend open te gaan. Voor nu is dat nog niet voorzien.


Deze locatie is gekozen vanwege de centrale ligging, waar er ook eventueel mogelijkheid is tot opschaling. Daarnaast is het goed bereikbaar voor auto’s, voetgangers en fietsers. Ook was het terrein snel en zo lang als nodig beschikbaar.


Zeven testlocaties

De locatie aan de Denemarkenlaan in Zoetermeer is één van de zeven testlocaties in de regio Haaglanden. De andere locaties bevinden zich in het centrum van Den Haag, bij HMC Bronovo, Nootdorp, Leidschendam, Naaldwijk en Delft.


Aanmelden voor een test

Testen kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. Dit kan op 2 manieren:


  • Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
  • Maak online een afspraak via www.coronatest.nl