project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Lentiz Flora College behaalt Gouden Schoolkantine Schaal

Het Lentiz Flora College in Naaldwijk heeft als eerste Westlandse school de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum behaald. Wethouder Piet Vreugdenhil overhandigde woensdag 16 januari de Gouden Schaal aan directeur Jan Eliens.

Het Floracollege draagt veel zorg voor het welbevinden van de leerlingen. Gezonde voeding hoort daarbij. Dit draagt bij aan een gezond lichaam, maar ook aan een gezonde geest.


Bewust kiezen voor gezond

Kinderen die goed in hun vel zitten, presteren beter. De school heeft zich daarom ingezet voor het aanbieden van gezond eten en drinken. Niet alle producten in de kantine vallen in de categorie ‘gezond’. De insteek van het Voedingscentrum is: er moet keuze zijn voor de leerlingen, maar stimuleer gezond eten en drinken wel. Dit kan door bijvoorbeeld een hoog percentage gezonde(re) producten aan te bieden en de gezonde producten op ooghoogte of vooraan te presenteren.

Gezonde School

De school heeft op basis hiervan als eerste school in Westland de Gouden Schaal verdiend en daarmee een Gezonde Schoolkantine behaald. Komend schooljaar staat verder in het teken van het bevorderen van gezond gedrag op school. GGD Haaglanden ondersteunt hen hierbij. Zo werkt het college steeds meer toe naar een Gezonde School in alle facetten!


Meer informatie

Meer weten over Gezonde School en wat ons team Gezonde School voor u kan betekenen? Kijk op www.ggdhaaglanden.nl/gezondeschool.


Gouden kantineschaal 2019