project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

GGD Haaglanden zet 500.000ste prik tegen coronavirus

Op woensdagmorgen 9 juni heeft GGD Haaglanden op de vaccinatielocatie bij het Cars Jeans stadion de 500.000ste prik tegen COVID-19 gezet. Mevrouw Merle Kroll was de gelukkige en zegt lachend: “Mijn medewerkers zullen niet geloven dat ik het boegbeeld ben voor de 500.000ste vaccinatie van Haaglanden. Ik ben heel blij, het voelt als kerstavond.”

Veel positieve reacties dankzij inzet GGD-ers

Het gaat om door de GGD gezette eerste en tweede prikken; vaccinaties door huisartsen en instellingen zijn hierin niet meegeteld. GGD Haaglanden is in januari van dit jaar met vaccineren gestart.


Annette de Boer, directeur van GGD Haaglanden, is blij met deze mijlpaal: “Het is geweldig dat al zoveel mensen zijn gevaccineerd tegen corona. Ik ben dan ook trots op mijn collega’s die zich elk dag opnieuw met ziel en zaligheid inzetten en ook nog veel meer mensen gaan vaccineren. We krijgen veel positieve reacties van mensen over hoe het loopt op de vaccinatielocaties, dat is fijn om te horen.”


Doelgroepen

In totaal zijn er in regio Haaglanden 7 vaccinatielocaties. Ook mensen die buiten de regio wonen, kunnen hier op afspraak terecht voor een vaccinatie. Op dit moment vaccineert de GGD dagelijks meer dan 10.000 mensen. Inmiddels is al meer dan een derde van alle mensen in de regio Haaglanden tenminste 1 keer gevaccineerd, tot en met 6 juni zijn dit ruim 288.000 mensen (in de groep zelfstandig wonende inwoners van 18 jaar en ouder).


Aangezien er steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo nog verder omhoog. Sinds deze week kunnen mensen geboren in 1985 en 1986 online een afspraak maken voor vaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Zij hoeven de uitnodiging per post dus niet af te wachten.


Vaccineren voor jezelf en voor elkaar

Mensen uit oudere leeftijdsgroepen, die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wel willen, kunnen alsnog een afspraak maken.


"Vaccineren doe je voor jezelf én voor elkaar. Hoe meer mensen de prik laten zetten, des te beter is de samenleving beschermd”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag. “Ik doe dan vooral ook een oproep aan alle mensen die nog niet zijn gevaccineerd, maar eerder wél al een uitnodiging hadden ontvangen, om zich alsnog te laten vaccineren. Zij kunnen nog steeds online of telefonisch een afspraak maken bij de GGD”.