project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

GGD Haaglanden opent nieuwe coronatestlocaties in Laak en Escamp, Den Haag

Op maandag 16 november 2020 opent GGD Haaglanden haar negende en tiende coronatestlocatie in de regio. In Den Haag Laak aan de Jan van Beersstraat in een 12 meter lange bus, bij de huisnummers 57-73, bij parkeermeter 2246, ter hoogte van voetbalclub H.V.V. Laakkwartier. En in Den Haag Escamp op de parkeerplaats van het Rode Kruis aan de Zilverstraat 2. Mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) kunnen zich hier gratis laten testen op het coronavirus.

De beide locaties zijn gekozen vanwege de centrale ligging in stadsdeel Laak en in stadsdeel Escamp. Ze zijn goed bereikbaar voor voetgangers, fietsers, mindervalidevoertuigen en auto’s. De locaties zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, afhankelijk van de drukte. Bij voorkeur komen mensen op afspraak naar de testlocatie. Als mensen spontaan langskomen bij testlocatie Laak, dan worden zij getest, als dat op dat moment mogelijk is qua capaciteit. De bus in Laak is een experiment en blijft in ieder geval tot 18 december 2020 operationeel.


De testlocaties zijn een nauwe samenwerking tussen GGD Haaglanden, Rode Kruis en de gemeente Den Haag.


Testlocaties regio Haaglanden

De coronatestbus in stadsdeel Laak en de coronatestlocatie in stadsdeel Escamp zijn twee van de in totaal tien testlocaties in regio Haaglanden. De GGD heeft haar testcapaciteit de afgelopen tijd flink opgeschaald. Hierdoor kunnen mensen die ’s ochtends een afspraak maken voor een coronatest, dezelfde dag terecht bij een testlocatie in regio Haaglanden. De andere testlocaties liggen in Den Haag centrum, bij HMC locatie Bronovo in Den Haag, bij Aegon op de grens van Den Haag en Leidschendam-Voorburg, in Naaldwijk, in Nootdorp, in Delft, in Zoetermeer en in Rijswijk. Zo zorgen we dat het testen laagdrempelig is voor iedereen in de regio met gezondheidsklachten.


Aanmelden voor een test

Aanmelden voor een gratis test is bij voorkeur op afspraak, zodat u snel terecht kunt bij een testlocatie in de regio. Dit kan zowel telefonisch als online.


  • Telefoon: Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
  • Online: Maak online een afspraak op www.coronatest.nl met uw DigiD.


Meer informatie

Meer informatie op onze website.

Alles over: