project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

GGD Haaglanden opent nieuwe coronatestlocatie in Marimbahal, Rijswijk

Op woensdag 28 april 2021 start in de Marimbahal in Rijswijk een coronatestlocatie. Mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) kunnen hier binnenlopen (dus geen drive thru) en zich hier gratis en op afspraak laten testen op het coronavirus.

De testlocatie in de Marimbahal, aan het Waldhoornplein 1, 2287 EH in Rijswijk is gekozen door de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. Ook staan er verkeerregelaars voor de deur. De hoofdingang wijst zich vanzelf. Deze coronatestlocatie is een binnenloop locatie, waar niet vanuit de auto kan worden getest. Voetgangers en fietsers worden opgevangen door stewards ter plekke, zodat zij lopend door de teststraat kunnen gaan.


Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen rondom, maar er is geen eigen terrein. Daarom kunnen bezoekers gebruik maken van het parkeersysteem van de gemeente Rijswijk, waarbij het is toegestaan om de eerste 60 minuten gratis te parkeren (bij parkeerplaatsen aangeduid met 32205), als de bezoeker zich aanmeldt bij de parkeerautomaat (via tikken tegen het scherm en dan kenteken ingeven) of via een belparkeren app.


De locatie is in een nauwe samenwerking tussen GGD Haaglanden, het Rode Kruis en de gemeente Rijswijk. De locatie is 7 dagen per week geopend van 08.30 tot 16.30 uur, afhankelijk van de drukte. De capaciteit zal circa 500 testen per dag bedragen, en indien nodig, kan er worden uitgebreid.


De coronatestlocatie in de Broodfabriek stopt op vrijdag 23 april en wordt de 7de vaccinatielocatie in de regio, welke open gaat op maandag 3 mei. Daarom is ervoor gekozen de testlocatie te verplaatsen naar de Marimbahal, welke dus opengaat op 28 april.


Testlocaties regio Haaglanden

De corona testlocatie aan het Waldhoornplein 1 is één van de tien testlocaties in regio Haaglanden. De andere locaties liggen in Den Haag centrum, bij HMC locatie Bronovo in Den Haag, Den Haag Ketelstraat, Den Haag Zilverstraat, locatie Den Haag Mariahoeve/Leidschendam/Voorburg, in Naaldwijk, in Nootdorp, in Delft en in Zoetermeer. Zo zorgen we dat het testen laagdrempelig is voor iedereen in de regio met gezondheidsklachten.


Aanmelden voor een test

Heeft u klachten en wilt u zich gratis op afspraak laten testen op het coronavirus? U kunt dit op 2 manieren doen:


  • Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
  • Maak online een afspraak via www.coronatest.nl met uw DigiD.


Meer informatie

Meer informatie over onze testlocaties vindt u hier.