project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Gezond ouder worden in 6 stappen: nieuwe online cursus

Wat kunt u zelf doen om gezonder te leven? Hoe beïnvloedt onze omgeving ons gedrag? Voor iedereen die voor zich zelf of als professional meer wil weten over een gezonde leefstijl is er vanaf 1 mei de gratis online cursus Gezond ouder worden.

Aandoeningen als hart- en vaatziekten en diabetes type 2, komen voor een groot deel door onze leefstijl. Dat betekent dat we ze kunnen voorkomen of vertragen. Hierbij speelt onze omgeving een belangrijke rol.


Hoe zit dat dan en wat kunt u zelf doen? Deze vragen staan centraal in de gratis online cursus 'Gezond ouder worden in 6 stappen', die op 1 mei van start gaat.


Laat uw omgeving het werk doen

In onze moderne omgeving staan we bloot aan constante verleidingen en ongezonde keuzes. De oplossing ligt in het aanpassen van de directe omgeving.


In deze cursus leren deelnemers hoe zij door slimme aanpassingen thuis, op kantoor, op school en in de wijk gemakkelijker of zelfs onbewust gezondere keuzes kunnen maken.


Meer informatie

Cursisten krijgen in 6 modules wetenschappelijke inzichten en handige tips voor een gezonder lang leven. Dit gebeurt aan de hand van filmpjes.


Meer informatie over de inhoud van de cursus vindt u op de website van de Leyden Academy.


De cursus is ontwikkeld door Leyden Academy on Vitality and Ageing in samenwerking met TU Delft en de Universiteit van Kopenhagen. Het doel van de cursus sluit aan bij wat wij graag willen voor al onze inwoners: een langer vitaler leven.