project.skip_navigation Spring naar inhoud

Geweld tegen onze collega’s is onacceptabel

Afgelopen zaterdagavond kreeg een ambulance van de GGD Haaglanden een steen door de ruit. Dit gebeurde tijdens de ongeregeldheden die avond op de Vaillantlaan in Den Haag. Het scheelde niet veel of de patiënt die op dat moment werd vervoerd of een van onze collega’s zouden zijn geraakt.

Annette de Boer, directeur GGD Haaglanden: “We zijn geschokt door deze gebeurtenis. Dit gedrag van relschoppers is ontoelaatbaar. Ambulancezorg leveren we aan iedereen die het nodig heeft, we moeten kunnen rekenen op respect van iedereen uit de samenleving. Een steen gooien door de ruit van een ambulance die een patiënt vervoert is ongehoord en onacceptabel.”

 

Zowel de patiënt als de bemanning van de ambulance zijn zeer geschrokken, maar gelukkig niet door de steen geraakt. De Boer: “We zijn ontzettend trots op de professionaliteit van onze collega’s een ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige. Ondanks deze gebeurtenis brachten ze de patiënt zelf nog naar het HMC Westeinde.  Zij bleven zorg verlenen, zelfs in deze ontzettend moeilijke omstandigheden, en dat is een sterk voorbeeld voor ons allemaal.”

GGD Haaglanden heeft aangifte gedaan bij de politie. Hiermee en met dit statement willen we met kracht benadrukken dat geweld tegen zorgverleners niet door ons wordt getolereerd. We hopen dat dit niet nog eens gebeurt.