project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Europees project ‘Zuivere Lucht’ werkt aan verbetering luchtkwaliteit

‘Zuivere Lucht’ – ZULU – is een Europees project waarin GGD Haaglanden met vier andere organisaties uit Nederland en België samenwerkt. Sinds dit jaar werken beide landen in dit Interreg (Interregionaal) project aan innovatieve luchtzuiveringstechniek. Ook staat de samenwerking met bewoners voor verbetering van de luchtkwaliteit centraal.


Tijdens de lancering van ZULU op een druk bezocht evenement onlangs in Antwerpen maakten de deelnemers kennis met het project en haar partners. Er werd gesproken over onder andere luchtkwaliteit en citizen science. Hierbij worden bewoners betrokken bij de wetenschap en onderzoeksprojecten.

Verder waren er twee Antwerpse bestuurders (Nabilla Ait Daoud – jeugd, leefmilieu, kinderopvang en dierenwelzijn & Claude Marinower – onderwijs en rechtszaken) aanwezig. Zij spraken hun steun uit voor het project. De middag werd afgesloten met bezoeken aan de informatieve stands, uitkomsten van live-luchtmetingen en een interactieve quiz.

Het project loopt in de periode 2018 – 2020. In Den Haag wordt een aantal citizen science projecten rondom luchtkwaliteit gehouden. De test van de innovatie luchtzuiveringstechniek vindt plaats op een basisschool in Den Haag.


Zie ook het artikel op deze website: Europees project ‘Zuivere Lucht’ werkt aan verbetering luchtkwaliteit