project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Nieuwe editie Epidemiologisch Bulletin

Er is weer een nieuwe editie verschenen van het Epidemiologisch Bulletin (3/2021) van GGD Haaglanden. Hierin onder andere aandacht voor de dementie preventiecampagne "We zijn zelf het medicijn", waaraan wij als GGD meedoen. Met 3 adviezen: ‘blijf nieuwsgierig, eet gezond en beweeg regelmatig’ hoopt men de kans op dementie met 30% te verkleinen.

Het volgende artikel gaat over hoe je mensen met een (lichte) verstandelijke beperking kan herkennen. Want bij een tijdige herkenning met de juiste ondersteuning kunnen veel problemen rond bijvoorbeeld werk, financiën of sociale contacten worden voorkomen.

 

Thomas Eckhardt, medisch directie-adviseur bij GGD Haaglanden, en Ton van Dijk, voormalig directeur GGD Haaglanden, ondersteunden vanuit GGD Haaglanden het corona-vaccinatieprogramma op Bonaire. Binnen korte tijd steeg de vaccinatiecapaciteit daar van 200 tot 700 vaccinaties per dag.

 

Hoe staat met de houding en acceptatie van inwoners in regio Haaglanden wat betreft de coronamaatregelen en de emotionele en sociale impact ervan? U leest de uitkomsten van het GGD-RIVM gedragsonderzoek naar onder andere testbereidheid, vertrouwen in de overheid, anderhalve meter afstand en eenzaamheid.

 

Gezondheid in cijfers belicht het cannabisgebruik van jongeren vóór de coronapandemie. In het schooljaar 2018-2019 heeft 8% van de Haaglandse scholieren uit de 3e klas vmbo ooit wiet of hasj gebruikt; van de scholieren uit de 4e klas havo/vwo ligt dat percentage op 13%.


Epidemiologisch Bulletin 2021- nummer 3 (PDF, 1 MB)


Meer informatie

Meer informatie over het Epidemiologisch Bulletin vindt u op www.ggdhaaglanden.nl/epibul.


Gedrukte exemplaren van dit nummer kunnen worden besteld bij de redactie.