project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Nieuwe editie Epidemiologisch Bulletin

Het maartnummer van het Epidemiologisch Bulletin (1/2020) van GGD Haaglanden is verschenen.

Het maartnummer van het Epidemiologisch Bulletin (1/2020) van GGD Haaglanden is verschenen.


In het eerste artikel staat het thema ‘gezondheidsvaardigheden’ centraal. Eén op de drie Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Dat betekent dat ze moeite hebben met het verkrijgen, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid. Hier ligt een taak voor organisaties en professionals in de (publieke) gezondheid.


Het toezicht op de kinderopvang door de GGD heeft grote meerwaarde. De jaarlijkse inspecties houden de sector scherp en de kwaliteit hoog. Dit artikel gaat over de gang van zaken tijdens een inspectie en over de inhoud en het belang van het toezicht.


Prof. dr. Jessica Kiefte-De Jong is ervan overtuigd: “Preventie heeft pas echt impact als je rekening houdt met de fysieke en sociale context van mensen”. Een interview met deze hoogleraar Population Health over haar oratie met als titel ‘Gezondheidsbevordering: big data versus small talk’.


Het Nationaal Sportakkoord uit 2018 heeft als doel dat iedereen plezier in sport en bewegen kan hebben in een veilige en gezonde omgeving. Het landelijke sportakkoord is door vele gemeenten vertaald naar lokaal niveau,  ook in Haaglanden.

Epidemiologisch Bulletin 2020 - nummer 1 (PDF, 955 kB)


Meer informatie

Meer informatie over het Epidemiologisch Bulletin vindt u op www.ggdhaaglanden.nl/epibul.

Gedrukte exemplaren van dit nummer kunt u bestellen bij de redactie.

Alles over: