project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Eindstand wervingscampagne Help jij Haaglanden helpen?

8 juli 2019 - Eind januari 2019 startten Ambulancezorg GGD Haaglanden en de Geneeskundige Meldkamer Haaglanden de wervingscampagne ‘Help jij Haaglanden helpen?’. Een campagne ter ondersteuning van de werving van nieuwe collega’s. Onder andere dankzij deze extra aandacht zijn meerdere vacatures nu vervuld. Ambulancezorg GGD Haaglanden is nog wel op zoek naar gespecialiseerd verpleegkundigen voor de high care ambulance. Meer informatie over deze functie staat op www.helptaltijd.nl/vacatures.

Aan het begin van de campagne had de Geneeskundige Meldkamer plek voor 4 nieuwe verpleegkundig centralisten en 4 logistiek centralisten. Deze 8 vacatures zijn inmiddels allemaal vervuld. Ambulancezorg GGD Haaglanden zocht in totaal 10 ambulanceverpleegkundigen, waarvan 6 voor de high care en 4 voor de medium care ambulance. Hiervan zijn er 5 vervuld. De zoektocht naar gespecialiseerd verpleegkundigen voor de high care ambulance gaat door. Dat is de ambulance die alleen wordt ingezet in noodsituaties en andere spoedeisende gevallen.
 

Werken voor Ambulancezorg GGD Haaglanden

Veel zorg(gerelateerde) organisaties zitten te springen om verpleegkundigen. Wat werken voor Ambulancezorg GGD Haaglanden vooral bijzonder maakt, zijn onder andere:

  • het zelf deels kunnen indelen van het werkrooster
  • het één op één zorg verlenen met alle aandacht voor de patiënt
  • en een uniek werkgebied met strand, zee, toerisme, grote evenementen, internationale organisaties in Den Haag, kassen in het Westland, villa’s in Wassenaar enzovoort.

  In de bijlage vindt u een interview met ambulanceverpleegkundige Arie van der Hoeven, waarin hij uitlegt wat zijn werk bij Ambulancezorg GGD Haaglanden bijzonder maakt.


 • Campagne en meer

 • Naast de wervingscampagne ondernemen de Ambulancezorg en Geneeskundige Meldkamer van Haaglanden veel meer om nieuwe mensen aan te trekken op de korte en lange termijn.

  Zo is er een uitwisselingsprogramma met het Medisch Centrum Haaglanden en zijn er meerdere opleidingsvarianten tot ambulanceverpleegkundigen opgezet. Aan het eind van 2019 start bijvoorbeeld een nieuwe opleiding, die ‘gewone’ verpleegkundigen binnen 1,5 jaar opleidt tot ambulanceverpleegkundigen. Een opleiding tot ambulanceverpleegkundige duurt normaal gesproken 4 jaar.