project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Eerder een 2e prik? Meld je aan op vaccinatiewacht.nl

Het vaccineren in de regio Haaglanden is in volle gang, al ruim meer dan een half miljoen thuiswonende inwoners van boven de 18 hebben een eerst prik van de GGD ontvangen. En dat is goed nieuws.

En hoewel het overgrote merendeel van de vaccins zijn weg vindt in een bovenarm, kan het voorkomen dat we aan het einde van de dag toch vaccins over hebben. Deze zitten dan al in het spuitje en moeten binnen een bepaalde tijd worden geprikt om te voorkomen dat we ze moeten weggooien. Eeuwig zonde natuurlijk. Om dat te voorkomen heeft GGD Haaglanden 'Vaccinatiewacht', ontwikkeld door Bart van den Berg, in gebruik genomen.


Voor wie is het en hoe werkt het?

'Vaccinatiewacht' stelt inwoners in staat hun tweede vaccinatie eerder te ontvangen dan gepland. Het is voor inwoners van Haaglanden die dus al een eerste prik hebben gehad, een tweede nodig hebben en (meestal) ook al een tweede afspraak hebben staan. Het systeem is alleen bedoeld voor mensen die op ongeveer 15 minuten van een van de 7 vaccinatielocaties in Haaglanden wonen. Reden hiervoor is dat we van tevoren nooit precies weten hoeveel vaccin er aan het einde van de dag over is en het vervolgens wel van belang is dat iemand op korte termijn op de locatie kan zijn om het vaccin te kunnen ontvangen.


Inwoners die hun tweede prik naar voren willen halen, kunnen zich aanmelden op www.vaccinatiewacht.nl. Mocht er spillage zijn, dan ontvang je een sms. Reageer je als eerste? Dan krijg je succesvol in je scherm te zien en kan je de instructies uit de sms opvolgen. Reageer je te laat? Dan krijg je helaas een afwijzend bericht of een foutmelding.


Aan de inschrijving kunnen overigens geen rechten worden ontleend, alles hangt af van de hoeveelheid vaccin dat over is en het aantal mensen dat zich heeft aangemeld. Mocht je geen vaccinatie uit spillage hebben ontvangen en dient de tweede afspraak zich aan, dan kan je daar uiteraard gewoon naar toe.

Alles over: