project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Coronavaccin vanaf maandag 7 juni in het ‘gele boekje’  

Vanaf maandag 7 juni kan het coronavaccin bij alle GGD'en in het gele boekje worden gestempeld als hierom wordt gevraagd. Eerder zetten we geen stempels in regio Haaglanden, omdat deze verder geen status hebben als officieel vaccinatiebewijs en het daarbij tijd in beslag neemt op de locaties.

Hoe kom ik aan het gele boekje?

U kunt het gele boekje bestellen op sdu.nl. sdu.nl. GGD Haaglanden verstrekt geen gele boekjes, we stempelen alleen als u al in het bezit bent van uw eigen boekje. Gele boekjes zijn ook niet bij de GGD te koop.


Registratiekaart of stempel is GEEN officieel vaccinatiebewijs

Iedereen die door de GGD wordt gevaccineerd ontvangt een vaccinatiebrief en de registratiekaart coronavaccinatie uit het registratiesysteem van de GGD. En vanaf nu kunt u desgewenst een stempel in het gele boekje krijgen. De registratiekaart coronavaccinatie of de stempel in het gele boekje die mensen op de vaccinatielocatie krijgen, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs.


Fraudebestendig vaccinatiebewijs

VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het Gele Boekje heeft ook geen officiële status voor reizigers die willen/moeten reizen. Kijk hier voor meer informatie.


Met terugwerkende kracht een stempel halen

Mensen kunnen als ze twee vaccinaties gehad hebben - en dus volledig gevaccineerd zijn - naar een aantal locaties komen voor het stempelen in het gele boekje. Dit geldt ook voor de mensen die maar 1 vaccinatie hoeven vanwege een eerdere aantoonbare besmetting met Corona en voor mensen die het Janssen vaccin (1 prik) hebben gehad.


Let op: neem wel uw registratiekaart mee als u uw stempel komt halen, anders kunnen we niet stempelen. De locaties waar u hiervoor terecht kunt zijn:


  • Den Haag, Haags Kwartier 55 (Cars Jeans Stadion)
  • Den Haag, Sportlaan 600 (Voormalig Rode Kruis Ziekenhuis)
  • Delft, Mozartlaan 664 (Voetbalvereniging Delfia)


Meer informatie over deze locaties, waaronder de openingstijden, vindt u hier.


Als u de stempel van uw vaccin voor het gele boekje komt halen kunt u zich buiten bij het stempelloket melden. Ga niet naar binnen. Hiermee ontstaat er zo min mogelijk oponthoud voor de mensen die nog gevaccineerd moeten worden.


Let op: u kunt tot en met 20 juni aanstaande uw stempel komen halen.

Alles over: