project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Broodfabriek Rijswijk nieuwe vaccinatielocatie

De huidige Corona-testlocatie in Hal 2 van de Broodfabriek in Rijswijk zal worden omgebouwd tot een vaccinatielocatie. Hiermee werkt GGD Haaglanden aan de verdere uitbreiding van locaties zodat zij – wanneer er voldoende vaccins beschikbaar zijn – sneller meer mensen kan beschermen tegen COVID-19. De teststraat is aanstaande vrijdag 23 april voor het laatst actief als testlocatie. De vaccinatielocatie is de zevende in de regio Haaglanden en per maandag 3 mei operationeel.

Ondanks het sluiten van de Broodfabriek als testlocatie, gaat GGD Haaglanden wel door met het afnemen van testen in Rijswijk. Hiervoor wordt op 28 april een testlocatie geopend in de Marimbahal in Rijswijk. Dit betreft een binnenloop locatie (dus geen drive thru). Ook kunnen mensen terecht bij de testlocaties aan het Aegonplein, in het Laakkwartier of in Nootdorp.


Aantal bezoekers per dag

Naar het zich nu laat aanzien zal er in eerste instantie worden gestart met vaccineren in minimaal 4 zogenoemde prikloketten. Dit kan worden uitgebreid naar 16 loketten en betekent dat er tussen de 800 en uiteindelijk enkele duizenden personen per dag kunnen worden gevaccineerd. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins, zullen deze aantallen variëren. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. Ze ontvangen daarvoor een oproep van het RIVM.


Bereikbaarheid

Er is voor deze locatie gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur (op eigen terrein). Hierdoor is de impact op de directe omgeving en omwonenden minimaal. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet.


Openingstijden

De vaccinatielocatie is zeven dagen per week geopend. De openingstijden worden aangepast aan de te vaccineren doelgroep. Dat kan zijn van 9.00 tot 17.00 uur of bijvoorbeeld van 11.00-19.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als er meer mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In dat geval is de Broodfabriek open van 8.00 tot 21.00 uur. Of en wanneer dat gebeurt, is op dit moment onbekend. Naar verwachting wordt deze locatie tot het einde van het jaar gebruikt.


Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat.


Meer informatie

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar.