project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Basisschool De Achtsprong behaalt tweede themacertificaat Gezonde School

Basisschool De Achtsprong in De Lier is sinds 2017 een Gezonde School. De school heeft een tweede themacertificaat behaald voor het thema Welbevinden. Het certificaat werd vrijdag 1 november feestelijk uitgereikt door wethouder Ben van der Stee op de locatie aan de Sportlaan in De Lier.

De school was al een Gezonde School op het thema Bewegen en Sport. Er is veel aandacht voor een gezonde leefstijl en sport en bewegen binnen het onderwijs. Zo zijn er buitenlessen op het sportieve schoolplein en bewegen de leerlingen tijdens de lessen op school.

 

Welbevinden

Aandacht voor het welbevinden van de leerlingen en de medewerkers op school past hier goed bij. Hiervoor zet de school veel activiteiten in, zoals De Kanjertraining. Kinderen, maar ook ouders en teamleden, vormen samen een fijne school, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Zo zorgt de school voor een gezond, gezellig en veilig leer- en leefklimaat op school.


Feestelijke uitreiking

De Achtsprong vierde dit op 1 november in aanwezigheid van wethouder Ben van der Stee. De uitreiking van het vignet stond in het teken van de afsluiting van de Week van Geluk (28 oktober tot 1 november). De leerlingen hebben gelukskaarten gemaakt en in de buurt uitgedeeld. Ook aan de leerkrachten is gedacht. Zij  konden zich onder andere inschrijven voor een stoelmassage onder schooltijd.Gezonde School

Werken aan gezondheid en welbevinden loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties en minder schooluitval. Een landelijk erkende Gezonde School voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Kenmerkend is de structurele en planmatige aandacht voor gezondheid.


Bij het werken aan Gezonde School wordt De Achtsprong ondersteund door GGD Haaglanden. Meer informatie vindt u op www.ggdhaaglanden.nl/gezondeschool.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.