project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Aanvragen coronatest door bedrijfs- en instellingsartsen per 18 mei

Op 18 mei verandert in de regio Haaglanden de ingang om medewerkers van (zorg)instellingen aan te melden voor het afnemen van een coronatest.

Om de grote aantallen tests adequaat te kunnen verwerken, wordt landelijk een digitaal pakket uitgerold ter ondersteuning van de benodigde stappen in het testproces. Alle GGD-en zullen de komende weken overstappen op CoronIT, in Haaglanden gebeurt dit op 18 mei. Vanaf dat moment kunnen aanvragen voor testen van medewerkers door instellings- en bedrijfsartsen alleen nog  via dit kanaal in behandeling worden genomen.

Het pakket behelst het gehele proces van anamnese, inplannen en registreren van de afspraak, scannen van de monsters, ontvangen en kennisgeven van de labuitslagen. Instellings- en bedrijfsartsen, GGD Haaglanden en de betrokken  laboratoria zijn hierop aangesloten.

Meer informatie over CoronIT.


Instellings- en bedrijfsartsen hebben een account ontvangen via hun beroepsvereniging NVAB. Voor vragen rondom uw account, kunt u contact opnemen met de CoronIT-servicedesk of via telefoonnummer 085 - 064 5929. Elke dag bereikbaar van 8 uur tot 18 uur.

Alles over: