project.skip_navigation Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Regio Haaglanden is in 1 klap ruim 1.000 burgerhulpverleners rijker

De regio Haaglanden is in 1 klap ruim 1.000 burgerhulpverleners rijker dankzij een geslaagde reanimatiedag in het Kyocera Stadion in Den Haag.

Ruim 1.000 mensen hebben de gratis reanimatietraining gevolgd in het stadion. Burgemeester Krikke van Den Haag was aanwezig en onderschrijft hiermee het belang van de campagne Burgerhulpverlening.

GGD Haaglanden voert deze campagne sinds 2016 in samenwerking met onder meer de Hartstichting. Het doel van de campagne is om de 6-Minutenzone te vergroten en regio Haaglanden een stuk veiliger te maken. Door deze grootschalige aanpak is de regio in één klap dichterbij haar doel.

Ton van Dijk, directeur GGD Haaglanden: 'Samen met onder meer de Hartstichting is in maart 2016 een gezamenlijke campagne gestart om meer burgerhulpverleners te werven. De regio Haaglanden is de eerste (grootstedelijke) regio die zo actief is met burgerhulpverlening en het creëren van de 6-Minutenzone. Na deze succesvolle dag gaan we uiteraard door met het werven van vrijwilligers: samen red je levens.'


  • Heb jij zelf of voor je beroep of studie leren reanimeren? Meld je dan aan als burgerhulpverlener en krijg een oproep bij een hartstilstand bij jouw in de buurt.
  • Wil je je aanmelden als burgerhulpverlener, maar moet je eerst nog leren reanimeren? Zoek dan een reanimatiecursus bij jou in de buurt en meld je aan.

fotograaf: Jeroen Bos