Sla navigatie over Spring naar inhoud

(088) 355 01 00

Red levens in uw buurt!

Elk jaar krijgen 1000 inwoners in de regio Haaglanden een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Burgerhulpverleners zijn hierbij onmisbaar.

Het aantal burgerhulpverleners moet op een aantal plaatsen in de regio nog groeien om slachtoffers overal op tijd te kunnen reanimeren. Hulpdiensten zijn vaak snel ter plaatse, maar zij kunnen niet overal in de regio binnen die eerste cruciale minuten aanwezig zijn om te starten met reanimatie.

Het verhaal van Kirby

Kirby Seijdel heeft zich aangemeld als burgerhulpverlener: 'In mijn werk bij de politie zie ik te vaak dat er veel mensen radeloos om het slachtoffer heen staan. Als aan de grond genageld, omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Als er iemand was geweest, die wist wat te doen, was de overlevingskans misschien wel groter geweest. Afhankelijk van waar je werkzaam bent, komt het voor dat ambulance en politie niet binnen 6 minuten ter plekke zijn. Daarna wordt de kans op een succesvolle reanimatie kleiner. Ik wil graag mijn steentje kunnen bijdragen en het verschil maken door in mijn wijk oproepbaar te zijn.'

Ook andere burgerhulpverleners vertellen u graag meer over hun motivatie om zich aan te melden.

Meld u aan als burgerhulpverlener!

Kunt u reanimeren? Maak dan net als Kirby het verschil en meld u aan via hartstichting.nl. Hier vindt u ook meer informatie.

Deze campagne is een initiatief van GGD Haaglanden, de Hartstichting, Veiligheidsregio Haaglanden, RAV Haaglanden en het Rode Kruis.


Red levens in uw buurt!